Logische aanvullingen op een georganiseerd apotheekproces!

R. Kaijen

Aldus Remco Kaijen over ServiSoft Track & Trace en de ServiLocker

Apothekencluster Alphega De Betuwe maakt op drie locaties gebruik van ServiSoft Track & Trace en heeft twee ServiLockers. Aan het woord is Remco Kaijen, directeur van Apothekencluster Alphega De Betuwe.

Alphega Apotheek de Betuwe heeft als speerpunt de therapietrouw te bevorderen. De berichtenservice van ServiSoft Track & Trace ondersteunt ons hierbij. Nu krijgen klanten niet alleen een bericht dat er iets klaargemaakt wordt, maar ook als het daadwerkelijk klaarligt in de apotheek. Men komt dus nooit voor niets.

De volgende stap in het veranderingsproces

“De implementatie van zowel ServiSoft Track & Trace als de ServiLocker was voor ons een volgende stap en niet het vertrekpunt om de apotheek te organiseren. Je moet eerst goed weten wat en waarom je iets doet, voordat je de zaak kunt automatiseren. Automatisering wordt dan een logische stap en zal door het team en klanten sneller geaccepteerd en omarmd worden.“

“Met de implementatie van ServiSoft Track & Trace
kunnen we het onze klanten nog gemakkelijker maken.”

Rust, gemak en extra service

ServiSoft Track & Trace zorgt ervoor dat je weet waar je iets kunt vinden, je hebt overzicht. Met ServiSoft Track & Trace kun je er voor kiezen om de klant te informeren over de status van zijn of haar recept. Om het onze klanten nog makkelijker te maken kunnen ze kiezen voor de ServiLocker. De ServiLocker is een extra service voor klanten in de herhaalservice. De klant kan zelf bepalen op welk tijdstip hij zijn medicatie op komt halen, hij is daarbij niet gebonden aan de openingstijden van de apotheek. Tegelijkertijd zorgt de ServiLocker ervoor dat de wachttijd in de apotheek korter wordt en dat geeft meer ruimte in de apotheek, zowel letterlijk als figuurlijk!

Hoe ziet de toekomst eruit?

Op dit moment kan ik eigenlijk geen alternatief bedenken dat zo goed voor onze apotheken werkt als ServiSoft Track & Trace en ServiLocker. De groei van chronische medicatie en de druk van zorgverzekeraars om processen zo efficiënt mogelijk te maken, zorgen ervoor dat je als apotheek bepaalde processen moet automatiseren. In mijn optiek moeten we zorgen dat we het lokaal goed blijven regelen.