ServiSoft Track & Trace

M. Nawobi en A.M.C.M Couteau

“één druk op de knop en je weet waar het ligt!”

Eindeloos zoeken behoort tot de verleden tijd

Aldus apotheker Aimee Couteau van Stratumse BENU Apotheek te Eindhoven. In de apotheek hebben we – net als ieder andere apotheek – te maken met veel zoekwerk. Eigenlijk zaten we al te wachten op een goede oplossing om deze tijdsbesteding te verminderen. Toen was daar ServiSoft Track & Trace. Nadat we goed geïnformeerd waren over de mogelijkheden hebben we de stap gemaakt.

Geen gezoek in de kaartenbak!

De kaartenbak was bij ons het startpunt van het zoeken naar een recept. We hadden zelfs reglementen voor de kaartenbak om deze zo efficiënt mogelijk te laten lopen. Denk hierbij aan adresetiketjes die men recht moet leggen, alfabetische afspraken, het opruimen zelf… kortom, belemmeringen die onnodig tijd in beslag namen. Met ServiSoft Track & Trace kunnen we binnen enkele seconde het juiste recept én cliëntgegevens vinden.

Kortere looproutes in de apotheek

“In ons werkproces hebben we verschillende locaties waar een recept kan zijn; bestelbakje, bestelbakje dat langer gaat duren, deelafleveringen, proactief herhalen en klaarmaken. Met de komst van ServiSoft Track & Trace hebben we deze locaties gedefinieerd zodat we precies
weten waar iets ligt.”

Berichtenservice

“Cliënten ontvangen nu automatisch een bericht per sms of e-mail zodra hun medicatie klaar ligt. Hiermee vermijd je dat ze voor niets in de apotheek komen. Het brengt rust en duidelijkheid. We merken ook dat de therapietrouw gestegen is met de komst van de berichtenservice. Voor ons een verrassend bijkomend effect.”

Tijdwinst

“We boeken veel tijdwinst door het snel en efficiënt terugvinden van recepten. Daarnaast kunnen we
‘overal’ iets terugvinden, alle locaties en posities zijn definieerbaar in het proces. Last but not least: onze NOOP (niet opgehaald, niet opgeruimd) is veel beter te beheren. We kunnen met de software een uitdraai maken van wat er nog ligt. Deze controle doen we elke week, met behulp van de rapportage is dit heel handig.”

Toekomst

Farmakundige Malolay Nawobi geeft aan dat ze het prettig vindt dat uitbreidingen of nieuwe functies
gebaseerd zijn op input vanuit de praktijk. Hierdoor merkt ze dat ontwikkelingen van ServiSoft Track & Trace optimaal aansluiten bij het apotheekproces.